Coş de cumpărături

0 produs(e) - 0,00 lei
Coşul tău este gol!

Fose septice Pensiuni

fosa septica pensiuni

In administrarea imobilelor de tip pensiune, hotel, motel, vile, cabane turistice etc. in ultimii 10 ani au intervenit o serie de situatii ce impun modificarea sau adaptarea sistemelor de epurare precum si instalarea unor sisteme de epurare adecvate in cazul constructiilor noi Datorita faptului ca statul roman a implementat treptat o serie de normative si reglementari cu privire la gestionarea resturilor menajere provenite de la grupurile sanitare de igiena precum si de la instalatiile sanitare cu care sunt dotate bucatariile si utilitatile acestor imobile.

Reglementarile si normativele impuse de statul roman au ca principal scop intrarea in conformitate cu normativele europene ce fac referire la metodele de epurare precum si administrarea intr-un mod responsabil a zonei in care aceste imobile sunt amplasate avand ca scop pastrarea intacta a naturii in preajma obiectivului si nu numai.

Astfel ca pentru zonele in care aceste imobile de tip pensiune, hotel, motel, cabana turistica, etc. au posibilitatea de a se conecta la o retea de canalizare se impune utilzarea unui separator de grasimi care sa filtreze si sa impiedice grasimile si resturile plutitoare provenite de la grupurile sanitare cu care sunt prevazute bucatariile pentru a nu permite acestora sa altereze circuitul apelor menajere colectate de reteaua de canalizare locala, in vederea exploatarii acesteia pe durata cat mai lunga fara necesitatea interventiilor asupra ei.

In cazul in care nu exista o retea de canalizare locala statul roman a reglementat o serie de normative si legi care impun pensiunilor, hotelurilor, vilelor, caselor de vacanta , etc. sa isi adapteze, sau sa instaleze sisteme noi de epurare avand ca scop tratarea resturilor menajere provenite de la utilitatile imobilului.

Astfel ca s-au adoptat hotarari care prevad utilarea cu fose septice pentru pensiuni, hoteluri, moteluri etc. a acestor imobile in cazurile in care factorii de mediu inconjurator sunt propice respectand normativele NTPA 002 / 2002 conform hotararii nr. 188 din 28 februarie 2002 art.3. Aceste unitati de tip fosa septica pentru pensiune, hotel, motel, cabane, etc. Sunt unitati de tratare primara care au rol de separare a resturilor menajere permitand preluarea apei in urma tratarii sa fie preluate de sol de catre sistemul de drenaj cu care este prevazuta fosa septica. Acest sistem de drenaj trebuie sa intruneasca impreuna cu fosa septica dispozitiile ordiunului nr 536/1997 cu privire la amplasarea unui sistem de epurare in conformitate cu normele de igiena si recomandarile privind mediul de viata a populatiei.Aceasta fosa septica se va dimensiona in functie de numarul de utilizatori al imobilului cand acesta este ocupat la capacitatea sa maxima, precum si debitul maxim de apa utilizata in bucataria si anexele cu care este dotat imobilul

In situatiile in care legislatia si organele de autoritate si administrare locala prevad ca pentru zona in care este sau urmeaza sa fie amplasat imobilul de tip pensiune, hotel, motel, vila, cabana etc. este o zona in care se urmareste protejarea mediului inconjurator precum si a apelor curgatoare din zone precum si normele de siguranta si igiena ala populatiei, se va impune utilizarea unei statii de epurare pentru pensiuni, hoteluri, moteluri, cabane, etc. Aceste statii de epurare sunt sisteme de tratare complexe care au nevoie de cel putin 4 etape de filtrare, descompunere, si tratare a apelor menajere astfel incat apa rezultata sa indeplineasca normativele NTPA 001 / 2002 conform hotararii nr 188 din 2002 art 3. O statie de epurare pentru pensiune trebuie sa poata capta toata apa menajera rezultata in urma utilizarii grupurilor sanitare si a instaltiilor adiacente cu care este prevazut imobilul cu scopul de a trata apa respectiva pana la nivelul impus de lege pentru deversarea acesteia in conditii maxime de siguranta intr-un emisar colector. Apa tratata de o statie de epurare trebuie sa aiba un grad ridicat de epurare astfel incat deversata in emisar aceasta sa nu influenteze in nici un fel flora si fauna. Instalarea unei statii de epurare pentru unitatile de tip pensiune, hotel, motel, etc. trebuie sa respecte dispoztiile ordinului nr 536/1997 cu privire la amplasarea sistemelor de epurare in conformitate cu normativele de igiena si recomandarile privind mediul de viata al populatiei. Dimensionarea unei statii de epurare se face luand in calcul numarul de ocupanti al imobilului cand acesta este ocupat la capacitatea sa maxima, precum si debitul maxim de apa utilizata in bucataria si anexele cu care este dotat imobilul.

In imaginea de mai jos puteti observa structura si modelul de amplasare si functionare al unei statii de epurare pentru pensiune care face deversarea apei filtrate in sol sau emisar in functie de situatia in care se regaseste imobilul. Aceasi structura se aplica si in cazul unei fose septice pentru pensiune. Imaginile din desen sunt cu titlu informativ pentru a permite observarea etapelor de epurare:

instalare statie epurare

Noi ne mandrim in clipa de fata cu un portofoliu de peste 300 de imobile de tip pensiune, hotel, motel, vile, cabane etc. care au apelat la serviciile si produsele noastre in vederea instalarii, modernizarii, sau reconditionarii unui sistem de epurare, fie ca este vorba de o fosa septica pentru cabana sau o statie de epurare pentru pensiuni.

De-a lungul anului anterior am demarat un proiect menit sa incurajeze proprietarii unor astfel de obiective sa isi adapteze sistemele existente sau sa instaleze fose septice noi sau statii de epurare acolo unde se prevedea acest lucru. Aceasta campanie a avut ca principal scop intampinarea atat prin discount-uri oferite proprietarilor de astfel de imobile precum si prioritate oferita in instalarea sistemelor. Astfel ca in clipa de fata ne bucuram de faptul ca avem alaturi de noi o serie de peste 100 noi colaboratori si prieteni care au apelat la serviciile noastre si la produsele comercializate de noi pentru a intra in legalitate conform cu prevederile legale in ceea ce priveste amplasarea unor pensiuni, hotleuri, moteluri, cabane etc. in zone protejate natural, rezervatii naturale, parcuri naturale sau alte zone in care se impuneau aceste lucruri.

Va prezentam mai jos cele mai vandute sisteme de epurare pentru pensiuni din anul trecut:

Fosa septica pentru pensiuni:

fose septice destinate pensiunilor

Statie de epurare pentru pensiuni:

statie de epurare pentru pensiune

Separator de grasimi pentru pensiuni:

separatoare grasimi pensiuni

 

Indiferent daca sunteti sau nu clientul nostru, sau daca intentionati sau nu sa deveniti clientul nostru, daca aveti vre-o intrebare sau doriti mai multe informatii cu privire la tot ce priveste sistemele de epurare menite afacerii dumneavoastra sau amplasarii unei fose septice sau a unei statii de epurare in zone naturale protejate, va rugam sa ne contactati. Intotdeauna un operator va va sta la dispozitie oferind informatiile dorite. 

feco.ro - Fose Septice | Statii de Epurare © 2021 | Realizat de unWeb.ro